Juli 2006

Lammen betar vallen bakom ladugården


Skön stund under eken


Måns 16-års dag firas med Guns goda mat. Obs! Notera Pers nya fina frisyr!


William har varit på årliga cirkusbesöket


Rida kamel är ett måste på cirkus!

Även juli fortsätter med samma värme. Som tur är har vi gott om bete till fåren i sommar, och kan flytta runt dem vartefter det goda gräset tar slut. Träckprov togs i början av juli, och visade på i princip obefintlig parasitförkomst. För att vara på säkra sidan avmaskades ändå lammen en vecka innan frånskiljning och betesbyte, med Valbazen. Veronica fick ypperlig hjälp av farmor Gun vid avmaskningen som höll vågbågen medans Veronica baxade på lammen för kontrollvägning, och dessutom assisterade med märksprayen efter varje avverkat lamm. 
Fåren brukar visa sitt missnöje med Veronicas hantering genom att klämma henne mot väggar, trampa på fötterna och allmänt bete sig så att avsevärd transpirering uppstår - denna gång hade de dock hittat ett nytt grepp......rätt som det var känner Veronica hur det blir alldeles varmt i ena stöveln, en av tackorna lyckades med konststycket att kissa i stöveln!
En vecka senare skiljdes så lammen från tackorna. Tackorna fick gå tillbaka till ån och ha skön barnledighet, medans lammen slogs ihop med lammbarsgänget och baggen till att beta de frodiga hagarna bakom ladugården.

Måns har blivit stor och fyllt 16 år, vilket firades med Guns goda mat och marsipantårta (till Williams förtjusning). Det blev en riktigt trevlig födelsedag, själva föremålet för firandet såg vi inte mycket av, men vi andra satt länge under eken och hade det jätteskönt. William och Lovisa lekte med vatten i sprayflaskor och slang, och hade jättekul tillsammans som vanligt. 

Det har varit hantverksmässa i Hjo, och med denna kommer trevligt besök till Svekhult. Gunvor fick tyvärr förhinder, men Maggie (Mårten & Adams mamma) med barn förärade oss med ett jättetrevligt besök. Hantverksmässan besöktes grundligt av alla, och på söndagen slöt också Siv och Göta upp. 

Farfar Curt har köpt ny bil, och den måste beskådas och beundras av alla besökare! Kylfack mellan sätena, gummi matta i bak, glasögonfack, mycket knappar - allt finns! Och bra går den..........

När det är lugnt i fårhagen passar Veronica, William, Morgan och hundarna på att vara i husvagnen på Björkängs camping i Varberg. Den 9 juli var det dags för Cirkus Olympia att åter besöka campingen, och William är stamgäst! Sockervadd skall ätas, kameler och ponnyer ridas och föreställningen beskådas med stora ögon. Alltid lika spännande och bra show!

Också Ulf, Siv och Sassa tillbringar mycket tid på campingen. Siv fångar all sol som kan uppbådas på en och samma kropp, medan Ulf och William skrämmer fiskarna till Danmark med sina våldsamma vattenlekar i havet. Kullerbyttor, svanhopp, dyk och plask - det syns lång väg var de är någonstans!

Vi vill passa på att tacka för alla glada hälsningar i gästboken, det är så roligt att höra från er alla! Fortsätt gärna att skriva, och lämna små rapporter om vad som händer i er ände av världen. 

Och Irene och Arne, ni är så välkomna till Svekhult när ni vill! 

Se tidigare månader: Februari 2006    Mars 2006    April 2006   Maj 2006   Juni 2006