Juni 2006

Blåare himmel och grönare gräs - finns det?


Liten vilostund i utemöblerna


Träd och rabatter blommar


Veronicas favoritställe på jorden - ånabacken!


Flickor och barn på udden vid ån

Lika kallt som det var i Svekhult i mars, lika varmt är det nu....tänk vad bara ett par månader kan göra!

Gården ligger inbäddad i väldoftande grönska och utemöblerna står äntligen framme - det är lätt hänt att man bara blir sittande under eken och bara njuter!

Pappa Ulf fick lov att ta ner några bäverhärjade träd nere vid båtplatsen, ett av träden hade nämligen lagt sig över staketet. Unge herr William agerade arbetsledare, och såg till att inte morfar blev sittande och vila alltför länge mellan ansträngningarna. Undrar vem han fått de kommendörsfasonerna från?
När så träden var fällda och avgrenade så kunde Veronica göra färdigt stängslet och hämta tackorna med lamm för årets första betning av "ånabacken". Väl på plats jublade de över alla trädgrenar Ulf tagit ner åt dem, och lät sig väl smaka. Det är tydligen en riktig delikatess, som till och med slår frodigt gräs! En vecka senare ligger trädgrenarna helt avbarkade - fascinerade.

Tackorna med lamm (totalt 25 stycken)  har det nu väldigt skönt nu vid ån med all skugga i värmen. Redan efter en vecka har de betat av bra, vilket ju är viktigt eftersom vi har tilläggsbidrag på den marken. Nu får de nöta ner växtligheten ytterligare en vecka, därefter ska vi öppna upp så att de även kommer upp på vallen. 

Farfar Curt är fortsatt väldigt nöjd med resultatet efter ögonoperationen, nu vill han dock helst ha det andra ögat opererat också. Med det opererade ögat är som se genom en nytvättad fönsterruta i jämförelse med det andra.

Nu är han dock igång och kapar ved tillsammans med farmor Gun så det står härliga till - och mer blir det väl om bävrarna får bestämma.........

Gun fortsätter att plantera och rensa i sin trädgård. Exakt vad hon rensar är dock oklart - vi har aldrig sett något ogräs i hennes trädgård......:-)

En av månadens stora händelser är också att Per enligt uppgift skall ha klippt sig! Detta har dock inte kunnat dokumenterats i bild ännu, men det står högt på prioriteringsordningen........

Baggen Pierre och lammbarsgänget går kvar bakom ladugården, och pustar i värmen. Valpen Basta kommer på uppiggande besök i lammkammaren emellanåt, och studeras noga av samtliga lammen. Nu håller vi henne dock ifrån pelletsen - det var ju uppenbarligen inte alldeles nyttig föda för valp.........Basta har också börjat vallhundskurs redan, dock enbart för att se och lära till att börja med. Själva vallningen får vänta ytterligare ca tre månader, så benen och världsuppfattningen hinner växa lite till först..... Under tiden vallar hon Gemma, fotbollar och flugor på största allvar.


Benen växer och öronen reser sig - matte pustar ut och konstaterar att det blir en kelpie som beställt (inte rottweiler!)

Se tidigare månader: Februari 2006    Mars 2006    April 2006   Maj 2006