Maj 2006Maj i Svekhult - det är något alldeles särskilt det!

Får och lamm njuter av det goda försommargräset och alla nyvunna ytor. Farfar Curt gjorde en insats innan ögonoperationen och gick igenom stängslet på andra sidan bäcken, så nu har flickorna med alla barn massor av grönt att äta och skutta på. 

Lammen växer så det knakar, och farmor Gun tror att det bara är fett alltihop - i synnerhet lammbars-gänget som nu stoppar i sig Lammfor i parti och minut. Vi får väl hålla lite koll på vikterna, och eventuellt skicka dem lite tidigare. De går nu i egen hage tillsammans med lekfarbror Pierre (baggen) så att endast de kan komma in i lammkammaren.

Tackorna och deras lamm får nu bara havre förutom betet, och egentligen enbart för att de säger att de vill ha det, och farmor Gun och farfar Curt inte kan låta bli att ge dem.......Nejdå, här skäms inga djur bort alls!

Nykomlingen, Working Kelpie-valpen Basta, greppade snart vem man ska hålla koll på. Nu följer hon farmor Guns minsta rörelse i köket, med stort intresse och hoppfull min.

Basta får sitta i matte Veronicas knä och titta och begrunda lammbars-gänget när de äter och vilar i lammkammaren. De är väldigt intressanta, men är nästan på gränsen till outhärdligt skojiga att se på när de springer i hagen. Så länge får hon dock nöja sig med att valla Gemma och Border Collie-kompisen Tuff, vilket hon gör med bravur och stilenligt smygande stirrande låg kroppshållning.

Mamma Siv förärar gården med sin närvaro emellanåt till kelpisarnas stora belåtenhet. Basta tycker att Siv är kanongod att tugga på - kan det vara den rökta smaken? Sivs berner sennen Sassa däremot är mindre imponerad över att behöva dela matte med den lilla huggormen, och vänder surt rumpan till och ser våldsamt störd ut över Bastas framfart. Sen kan man ju inte låta bli att springa efter henne och ryckas med lite i leken, men inga längre stunder - inte än iallafall. Sassa fyrar av mördande blickar på Veronica som för att uttrycka sin åsikt om att komma släpandes med något så äckligt, det rubbar ju hennes cirklar totalt!

Gemma har gått från lätt överseende med nykomlingen till tydliga markeringar och förklarande av familjens regler gällande vett och etikett (välbehövligt!!!), för att senaste veckan komma på att Basta är kanonmysig och en kul skit med samma sjuka kelpie-humor som hon. Nu kan de ligga länge på golvet och kelpie-hångla (ni vet - rulla runt med tassarna om varandras halsar och intensivt slickande i varandras munnar och öron) där Gemma växlar mellan bus-morr till gos-morr till nähäduverkligeninte-morr. Bilder på detta finns av etiska skäl på Bastas sida, vi rekommenderar 18-årsgräns på detta barnförbjudna material.

Farmor Guns rabatter blommar vackert och sätter sköna färger på livet i Svekhult. På bilden ser ni Sassa och Gemma framför de små(!!!) rabatterna på husets baksida. Det speciella med denna bilden är att Sassa sitter BREDVID rabatterna och inte mitt i, vilket är hennes specialitet. Så kommer ni till Svekhult och ser oförklarliga runda formationer av tillplattade blomster så är det inte utomjordiska fenomen utan bara spåren av en stor rund berner sennen-rumpa.....

Farfar Curts ögonoperation gick bra, och han ser redan bättre på det ögat. Ont gör det fortfarande, och fortsatt försiktighet krävs. Pappa Ulf, som sällan eller aldrig hyser någon medkänsla med oss andra när vi är sjuka, har dock redan tvingat ut den stackars konvalescenten till att delta i vedklyvandet som åter tagit fart. Som tur var gick maskinen sönder, så farfar fick lite frist. Efter en vecka är den nu åter lagad, får se om farfar kan hålla sig undan och Veronica kanske kan gå in som vikarie istället.

Katten har ont i en tass och lever lyxliv på egen kammare uppe på andra våning där han serveras mat och nystädad låda i väntan på tillfrisknande - vilket nog kan ta sin tid om katten får bestämma..........

Ser ni en svart klut lite överallt på bilderna så är det bara Basta som leker hackspetten i Kalle Anka - apapapapadia!

Se tidigare månader: Februari 2006    Mars 2006    April 2006