September 2007

William och Ulf projekterar


Takstolar reses


Börjar likna ett hus! Bygget öde för tillfället pga husse-ledighet........


.....för lilla Tuva som flyttat hem till Ulf och Siv


De tre svarta fåren......

Så var sommaren över, och allt det gröna blir till vackra höstfärger.

Bygget har haft motlut kan man milt sagt säga, det ihärdiga regnandet har konstant stört markplaneringen - det är svårt att säga hur mycket vatten Ulf totalt pumpat ut under sommaren.......

Mårten, Linda och Adam dök som tur var upp enligt plan, och på en vecka blev en väldig massa gjort. Grunden blev gjuten på Williams födelsedag, och det var ett moloket gäng byggare som dök upp på kalaset - det hade regnat HELA dagen......Så när kalaset var slut åkte Mårten och Adam tillbaka och slipade grunden jämn efter att Per sopat undan allt vatten - det blev nattarbete! Men så var man ikapp enligt tidsplanen, och snart var hela stommen rest och taket spikat!

Veckan efter fick Ulf hjälp av Morgan och Alec att lägga takpapp, och nu spikas det väggar för fullt. Planen är att så snart väggarna är uppe göra klart pannrummet, så att den nya värmepumpen till jordvärmen kan installeras innan det blir kallt. Därefter får resten av bygget färdigställas i den takt som går.

Per råkade ut för en otäck stroke i slutet på augusti, och är nu konvalescent i Svekhult. Han har klarat sig förhållandevis bra från allvarligare skador, men har givetvis en tuff period för att återhämta sig. 
Vi får se vad läkarnas uppföljning säger om det hela.

Natten till den 26:e september avled Sassa på Blå Stjärnans Djursjukhus i Skara efter ett mycket hastigt insjuknande. På bara en vecka hade hon gått från att äta lite dåligt till att under helgen inte vilja äta alls. På måndagen blev hon inlagd då röntgen visade kraftiga förtätningar i lungorna, och in i det sista visste man inte om det var lunginflammation eller tumörer. Behandlingen mot lunginflammation hjälpt dock inte, så mycket talar för att det var tumörer som fick henne att själv somna in bara drygt ett dygn senare. Det visar sig att det finns ett antal mycket aggressiva tumörsjukdomar som drabbar rasen Berner Sennen så mycket att det i Norge kallas "bernerkreft", och rasklubben arbetar mycket på att kartlägga vilka linjer som drabbas av detta för att förhindra spridningen så gott det går.

Det blev ju väldigt tomt i Siv och Ulf´s hus, och som med en mening fanns det en liten leveransklar berner-tjej i Växjö med ett blått öga. Detta gjorde henne mindre värd på valp-marknaden, men hos Siv och Ulf var hon såååå välkommen! Den 30:e september fick lilla Tuva därför flytta till Odensberg, och bli Svekhults nya gårdshund.

Fåren betar nu vid ån och har fått sällskap av tre nytillskott - tre stycken svarta rya-tackor från Eva Birath i Hjo! De var välkomna i gemenskapen, och lever nu glada dagar tills den beställda finullsbaggen från Mattias Nilsson i Hangelösa kommer och stör.

Farfar Curt och farmor Gun mår förhållandevis bra, och har givetvis fullt hus dagarna i ända nu när det byggs och allt.

Nu hoppas vi på en lugn skön höst utan fler sjukdomar och elände, och att bygget fortsätter att flyta på så bra som det gör nu!